Krnovská nemocnice
Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace Příspěvková organizace Moravskoslzeského kraje

Stravování

Kontakt:

Vedoucí stravovacího provozu

Lumír Válek

554 690 107

Objednávka závodní stravy

Yvetta  Kocianová

554 690 104

Objednávka pacientské stravy – Dietní sestry

554 690 108

602 250 900

Bufet

 

554 690 698

 

Provozní doba:

Vyřizování stravovacích karet + kreditů:

Úterý + pátek 10.30 – 12.00

Bufet:

Pondělí – pátek 6:45 – 14:00

 

 

Charakteristika:

  • Stravovací provoz krnovské nemocnice se nachází v budově J.
  • Příprava stravy pro pacienty, zaměstnance, cizí strávníky včetně odloučených pracovišť OOP a LDN Město Albrechtice, OOP Dvorce a SN Opava. Kapacita – 1300 porcí.
  • Stravu pro pacienty ordinuje lékař na základě zjištěné choroby, podle platného dietního systému (např. dieta bezlepková, diabetická, redukční aj.).
  • Na přípravu jídel dohlíží nutriční terapeutky, které sestavují jídelníčky.
  • Strava je distribuována tabletovým systémem – každý pacient dostane podnos s připraveným pokrmem.
  • Provozuje bufet – umístěn v budově J, možnost objednat větší množství chlebíčků, zákusků, obložené mísy atp. (nutno objednat den předem do 10.00).

 

Tabletový systém:

  • Výdejní systém tvoří pohyblivý pás, tabletový systém a transportní vozíky
  • Na začátku výdeje stojí odpovědný kuchař, který položí na pás tác a označí ho kartičkou s příslušnou dietou.
  • Další zaměstnanci postupně na tác přidávají horké nahřívací podložky (v případě teplé stravy), talíře, příslušnou stravu pro danou dietu dle kritických bodů HACCP.
  • Následuje kontrola nutriční terapeutkou, zda připravená strava odpovídá příslušné dietě a pokynům lékaře.
  • Jídlo je přikryto horkými nahřívacími víky pro udržení teploty.
  • Podnosy jsou umístěny do transportní skříně pro příslušné oddělení nemocnice. Naplněné skříně se ihned přepravují koridorem na místo určení, kde jsou jednotlivé podnosy rozděleny podle dietního předpisu.
  • Po jídle se opět vše naskládá do transportních skříní, které se odvezou zpět do stravovacího provozu k umytí, vyčištění a přípravě na další výdej.