Krnovská nemocnice
Sdružené zdravotnické zařízení Krnov, příspěvková organizace Příspěvková organizace Moravskoslzeského kraje

Ambulance chronické bolesti se přestěhovala do nových prostor

Prostory bývalé lékárny krnovské nemocnice opět slouží pacientům. Po zrušení očkovacího a odběrového centra a potřebných stavebních úpravách byly do budovy přesunuty ambulance ARO oddělení. Konkrétně ambulance chronické bolesti, anesteziologická ambulance a nutriční ambulance.

Největší změnu, a to výrazné zlepšení, poznají pacienti ambulance chronické bolesti, která byla až dosud rozdělena na dvě části – ambulanci a infuzní terapii. „Přesunutím do budovy bývalé lékárny jsme získali pro ambulanci chronické bolesti dostatek prostoru, abychom mohli obě pracoviště spojit, což je pro pacienty velká výhoda. Provoz ambulance bude i nadále personálně zajištěn zkušenými anesteziology naší nemocnice, kteří se problematice chronické bolesti věnují dlouhodobě.
MUDr. Slávka Mlčochová je vyškolena i ve speciálních anesteziologických technikách, včetně kaudálních bloků, což je aplikace léčiva do páteřního kanálu pod ultrazvukovou kontrolou. Tato metoda je zárukou výborného efektu s delším účinkem.
“ uvedl ředitel SZZ Krnov MUDr. Ladislav Václavec, MBA.

Ambulance chronické bolesti zajišťuje péči o pacienty s chronickou a nesnesitelnou bolestí trvající více než tři měsíce, u kterých nebyl dosavadní léčbou dosažen přijatelný efekt. Anesteziologická ambulance slouží k provedení předanestetických vyšetření nezbytných pro operace. Na jejich základě pak lékař nastaví optimální typ anestézie a premedikace individuálně pro každého pacienta. Nutriční ambulance je zaměřena na řešení stavu malnutrice, tedy podvýživy.

FOTO – Prostory bývalé lékárny u vstupu do krnovské nemocnice opět slouží pacientům. V době pandemie Covid-19 zde bývalo odběrové a očkovací centrum nemocnice.    Foto: Květa Urbánková

Další tiskové zprávy